Tuesday, January 10, 2012

Bayar bil Astro tanpa Bil


*contoh slip

Pelik pulak bila baca bila baca tajuk entry tu. Tak reti main seo langsung..haha

Faham tak maksud tu? Kita boleh je bayar Astro tanpa present bil dekat kaunter. Tu la maksudnya..

Post yang ini check Bil Astro kalau kita nak check random. Just agak- agak saje jumlah bil  base on pakej yang kita request. Selain daripada itu boleh check via sms. Mudah saja donk

Taip ASTRO BAL AC (taip no acc) then sound to 33310

"Makcik, mana nak ingat no acc dier..." huh...pakai no ic pun boleh jerr

Taip ASTRO BAL IC (taip no ic anda) then sound to 33310

Cara nak bayar? Kalau pakai online via banking/cc lain-lain tak prlu la nak present  bil nya kan. Tekan-tekan dah siap.

Yang ni kalau guna manual punya cara. Pegi pejabat pos. Ambil nomo  giliran pastu tercongok tunggu. Bila dah sampai giliran, pergi kaunter dan tackle brader kat kaunter dengan ayat manja... Haha.

Tak de la.just ckp nk bayar bil astro. Nnt dia akan bg form untuk kita fill up.

Nomo akaun kena ada k. Masa kita req balance via sms tu dia ada tulih nomo acc kita.

Bayar

Dan settle.

Jangan lupa mintak nomo hp abg kaunter tuuu...hihi

Published with Blogger-droid v2.0.3

2 comments:

kak nora said...

salam ukhuwah dari bunda

ishy77 said...

salam ukhwah :)